Amazon Books

Saturday, March 24, 2007

Importanţi oameni de ştiinţă demască mitul încălzirii globale

CANALUL 4, post al serviciului public de televiziune al Marii Britanii, a facut o treabă excelentă deconstruind mitul conform căruia majoritatea oamenilor de ştiinţă cad de comun acord ca Încălzirea Globală este cauzată de activitatea umană. În acest documentar veţi vedea o mulţime de oameni de ştiinţă de talie mondială, mulţi dintre ei profesori acreditaţi în domeniile lor de activitate, declarând pur şi simplu că Încălzirea Globală este cauzată de activitatea solară şi că cicluri precum cel pe care îl experimentăm acum au avut loc de multe ori de-a lungul istoriei.

Mai multe informaţii găsiţi la comentarii...




More information on http://ro.altermedia.info.

Articol de G. Edward Griffin, preluat de la www.freedomforceinternational.org.

1 comment:

Razvan Mustata said...

CANALUL 4, post al serviciului public de televiziune al Marii Britanii, a facut o treaba excelenta deconstruind mitul conform caruia majoritatea oamenilor de stiinta cad de comun acord ca Incalzirea Globala este cauzata de activitatea umana. In acest documentar veti vedea o multime de oameni de stiinta de talie mondiala, multi dintre ei profesori acreditati in domeniile lor de activitate, declarand pur si simplu ca Incalzirea Globala este cauzata de activitatea solara si ca cicluri precum cel pe care il experimentam acum au avut loc de multe ori de-a lungul istoriei. Dovedesc acest fapt aratand ca, pe perioade lungi de timp, pe masura ce activitatea petelor solare s-a diminuat, temperaturile au scazut. De asemenea arata ca temperaturile pe Pamant s-au micsorat efectiv in anii precedenti, atunci cand industrializarea umana crestea la cea mai semnificativa rata inregistrata.

Multi oameni au fost convinsi de legitimitatea Incalzirii Globale cauzate de om, in urma vizionarii filmului intitulat Un Adevar Incomod, produs de Al Gore. In acest film, el a demonstrat conexiunea dintre temperatura globala si nivelele CO2 din atmosfera. Diagrama cat un perete pe care a folosit-o a fost dramatica si convingatoare. Totusi, acum veti auzi oameni de stiinta a mediului explicand ca, da, exista o conexiune intre temperaturile globale si nivelele CO2, dar aceasta conexiune este exact opusul a ceea ce a prezentat domnul Gore.

Gore a spus ca, deoarece cele doua tendinte sunt aliniate, CO2 este cauza incalzirii; cand, de fapt, este total pe dos. O crestere a temperaturii incalzeste oceanele si in consecinta acestea elibereaza cantitati uriase de CO2, mai mult decat orice alta sursa a planetei. Referinte din istorie arata ca aceasta crestere a temperaturii a aparut intotdeauna inaintea cresterii CO2 si, dimpotriva, o scaderea a temperaturii a precedat mereu scaderea nivelului CO2. Da, cele doua tendinte sunt inlantuite, precum a ilustrat dramatic Gore, dar nivelul CO2 este rezultatul procesului, nu cauza lui. A stiut domnul Gore acest lucru? In caz ca nu, este incompetent. Daca raspunsul este afirmativ, atunci este corupt. Si intr-o situatie si in cealalta, spectatorii au fost indusi in eroare.


Am fost multumit de aparitia acestei productii, deoarece am crezut ca nimeni in media controlata nu ar risca prezentarea partii incorecte politic a acestei chestiuni, si m-am temut la gandul ca, daca sarcina era sa fie dusa la indeplinire, ar trebui sa o fac eu insumi, dar nu dispuneam nici de timp nici de resursele necesare. Acum insa, totul este realizat – cu exceptia unui aspect deosebit de important al povestirii, care constituie de fapt motivul acestei introduceri.

Producatorii au facut o treaba excelenta expunand faptele stiintifice dar nu au raspuns intrebarii DE CE. Au aratat ca exista o revarsare nesfarsita de dolari obtinuti prin taxare de la guverne cu scopul de a sprijini cercetarea Incalzirii Globale; au aratat ca multi oameni de stiinta urmeaza aceste fonduri stiind ca, pentru a fi sponsorizati, trebuie sa sustina cauza Mitului Incalzirii Globale; dar nu au explicat DE CE aceasta subiectivitate a fost creata dintr-u inceput.

Daca intelegeti realitatea actuala a colectivismului global prin care toate guvernele se extind cu repeziciune in directia controlului total asupra propriilor lor cetateni, acest fenomen va parea firesc. Veti recunoaste bine dezvoltatul siretlic de a ne inspaimanta cu ajutorul unei lungi liste de amenintari la adresa securitatii noastre personale pentru a ne domoli rezistenta si convinge sa acceptam aceasta expansiune a puterii guvernului ca fiind rezonabila si chiar necesara pentru propria noastra protectie. Guvernele de oriunde au perfectionat arta exagerarii si, in anumite cazuri, chiar au incurajat fortele crimei, ale pornografiei, drogurilor ilicite, terorismului, bolilor terminale, si – da – ale apocalipsei de mediu. De ce? Pentru ca toate acestea justifica un nesfarsit suvoi de noi legi care sporesc puterea guvernamentala in timp ce diminueaza libertatea cetatenilor. Puterea suprema este scopul ultim al politicienilor si birocratilor, si este obtinuta sub scuza protectiei noastre. Daca amenintarea pare suficient de reala si substantiala, se asteapta ca noi cu blandete, chiar recunostiinta, sa acceptam lanturile propriei noastre aserviri.

Aceasta este partea care lipseste din acest documentar. In apararea producatorilor, trebuie adaugat ca, daca ar fi inclus acest mesaj, nu ar fi existat nici o sansa ca documentarul sa fie acceptat de BBC, care este in principal controlat de guvernul Britanic. Chiar si asa, imi imaginez ca exista puteri din interiorul guvernului care nu sunt fericite cu aparitia acestui program, si nu as fi surprins sa vad o retractare, o scuza, sau cel putin un alt episod care sa contrabalanseze impactul acestuia. In orice caz, adevarul este la lumina intr-un format accesibil si este dificil de ingropat.

Aici intram noi in scena. Daca sunteti la fel de impresionati ca mine de stiinta si acreditarile expertilor, si in special daca intelegeti adancile implicatii politice din spatele Mitului Incalzirii Globale, veti dori ca toti cei pe care ii cunoasteti sa vada acest program. Din fericire, se afla pe Internet – acum, cel putin – complet gratuit, deci link-ul poate fi trimis cu usurinta fiecaruia din lista voastra de email. Daca aveti o intelegere a computerelor, puteti de asemenea descarca o copie, preventiv doar, in caz ca este sters de pe Internet.

(trad. si adaptare Marian Tiberiu Vintilescu)